groen rijden

G3 & Milieu

G3 LPG installatie “lagere emissie”

Als het gaat om LPG-installaties, vormen G3 installaties de ware top. De relatief nieuwe G3 installaties zijn vooral bedoeld voor auto’s met een bouwjaar van 1995 of later. De G3 inbouw zorgt voor lagere emissies en dus een schonere auto, terwijl de prestaties niet onder doen voor die van een benzine- of dieselauto.

Steeds meer automobilisten zien de voordelen in van autogas. De inbouw van een gasinstallatie mag dan een investering betekenen, maar deze heeft u zo weer terugverdiend dankzij de lage LPG-prijs. Vooral als u veel kilometers maakt. Bovendien helpt u het milieu ook een handje. Autogas zorgt voor 15% minder CO2-uitstoot dan benzine. Ten opzichte van diesel is er sprake van minder fijnstof en een veel lagere NOx-uitstoot. Het is de schoonste brandstof die overal in Nederland verkrijgbaar is.

Wanneer voordelig?

Autogas inbouw is niet voor iedereen geschikt. Zit er al een gastank in uw auto dan ligt het omslagpunt op ongeveer 4.000 km per jaar. Wilt u een gasinstallatie in uw benzine auto inbouwen, dan ligt het omslagpunt op ongeveer 9.000 km per jaar. U kunt een omslagpunt berekening maken op www.voordeligrijden.nl

G3 autogas installaties bieden belastingvoordeel

De Nederlandse overheid wil het gebruik van de schonere G3 installaties bevorderen. Daarom krijgt iedereen die een G3 installatie aanschaft korting op de houderschapsbelasting van € 320,--. Deze belasting valt bijvoorbeeld veel lager uit dan bij iemand die in een dieselauto rijdt.

Hoeveel kunt u besparen?

Wilt u weten hoeveel geld een G3 inbouw u kan besparen? Neem dan contact op met James Autoservice Nieuwenhuijsen. Wij hebben al bij duizenden auto’s G3 installaties ingebouwd en putten daarom uit een ruime ervaring.

Houderschapsbelasting op LPG

De motorrijtuigenbelasting kunt u bekijken door op onderstaande link te klikken. U moet 0,8 x de tankinhoud bij het lege gewicht van de auto tellen om het nieuwe tarief te bepalen.

Voorbeeld: U heeft een 100 liter tank; 100 x 0,8 = 80. U telt dus 80kg bij het ledig gewicht van de auto op.

Voor de kleine en lichte auto's verandert de motorrijtuigenbelasting helemaal niet. Voor deze auto's is het zeer aantrekkelijk om op LPG over te schakelen.
www.belastingdienst.nl/reken/motorrijtuigenbelasting/ 

Het gewicht van uw auto kunt u zien op de site van de RDW.

Cijfer van onze klanten:

9,1

 
BesteGarage.nl