Bovag reparatiegarantie

Klantvriendelijk

Altijd dichtbij!

Scherp geprijsd

Kwaliteit

Vervangend vervoer

Autobanden

Auto banden en winter auto banden voor uw auto met korting, montage en balanceren bij JAMES Autoservice Nieuwenhuijsen te Rijswijk.

Zijn de (winter) auto banden van uw auto versleten of lek? Bij JAMES Autoservice Nieuwenhuijsen te Rijswijk leveren en monteren wij nieuwe zomer auto banden of winter auto banden tegen concurrerende prijzen. Vraag vrijblijvend een offerte.

Is uw band lek gegaan door een spijker o.i.d. dan kunnen wij de auto band meestal repareren. Bel dan even op en wij proberen u dezelfde dag nog te helpen. Koopt u de auto banden bij ons dan krijgt u op de meeste merken banden 20% korting.

Winter auto banden

Winter auto banden hebben veel meer grip in winterse omstandigheden. Niet alleen op sneeuw en ijs, maar bij lagere temperaturen en op droge wegen geniet u van de voordelen. Daarom is het voor uw eigen en andermans veiligheid een goede zaak om deze zachtere bandensoort te monteren in winterse omstandigheden.
We adviseren vroegtijdig uw winter auto banden te bestellen en te monteren. Veelal vanaf Oktober heeft u al baat bij winter auto banden, onder de 7 graden is aanbevolen. Daarbij bent u dan gegarandeerd dat de winter auto banden leverbaar zijn. Bandenfabrikanten produceren veelal in de zomer de gehele voorraad. Daardoor kan het zijn dat winter auto banden in december of januari al uitverkocht zijn.

Winterbanden verplicht?

In Oostenrijk, Duitsland en Frankrijk is het verplicht om met de juiste auto banden te rijden. Dat betekent winter auto banden in de winter. Het niet hebben van winter banden weegt bij een ongeluk zwaar mee in de schuldvraag. In Oostenrijk moeten de autobanden minimaal 4 mm profiel hebben.
In Zwitserland zijn winterbanden niet verplicht. Maar hinderlijk rijden door slechte autobanden is strafbaar en ook hier word bij een ongeluk de schuld vaak gelegd bij de chauffeur die zonder winter auto banden rijdt.

Profilering

De profieldiepte is van groot belang bij o.a. regen. Tussen de 2,5mm en 1,6mm zal u in ieder geval het advies krijgen om de band te vervangen. Onder de 1.6mm is het volgens de APK normering afkeur voor deze band.