Bovag reparatiegarantie

Klantvriendelijk

Altijd dichtbij!

Scherp geprijsd

Kwaliteit

Vervangend vervoer

Uitlijnen auto

Uitlijnen van uw auto, dat kan bij JAMES Autoservice Nieuwenhuijsen in Rijswijk, voor uw eigen comfort, veiligheid en brandstofbesparing.

Wanneer moet u de uitlijning laten controleren?

Uitlijning van de auto

Trekt uw auto naar links of naar rechts als u op een rechte weg even het stuur loslaat? Dan is het tijd om uw uitlijning te laten controleren. Uitlijnen betekent dat de ophangingsdelen voor- en achteraan worden afgesteld. Een foute afstelling van de uitlijning kan een vroegtijdige slijtage van de banden veroorzaken.De uitlijning moet worden gecontroleerd als:

  • U een aanrijding heeft gehad.
  • Uw banden tekenen van abnormale of onregelmatige slijtage vertonen.
  • Problemen bij het sturen of de handling van de wagen.
  • U een nieuw stel banden koopt en daar zo lang mogelijk mee wil rijden.
  • Uw wagen trekt of zwenkt naar één kant.
  • Uw stuur keert na een bocht niet terug in de middenstand of staat gedraaid als u op een rechte weg rijdt.
  • U een onderdeel van de ophanging of stuurinrichting vervangt.

Waarom is uitlijning zo belangrijk?

Bij de meeste auto’s is de uitlijning zodanig voorzien dat slijtage en belasting tot een minimum beperkt worden en de bestuurder en zijn passagier van een optimaal comfort kunnen genieten. Een correcte uitlijning van de 4 wielen zorgt ervoor dat de banden minder snel verslijten. Ze gaan langer mee, zetten betere prestaties neer en helpen u bovendien om brandstof te besparen. Het uitlijnen verbetert ook het weggedrag en de veiligheid omdat uw wagen minder zal trekken of opzij zwenken.

Hoe komt het dat een uitlijning ontregeld geraakt?

De uitlijning kan worden ontregeld als u tegen een stoeprand botst of door een kuil rijdt of, erger nog, wanneer u betrokken geraakt bij een ongeval. Kortom, iedere keer dat uw wagen ergens tegenaan botst, kan de uitlijning ontregeld geraken. Een verkeerde uitlijning laat de banden sneller verslijten en heeft een invloed op het weggedrag van uw auto. U zult daardoor uw banden eerder moeten vervangen dan voorzien.

Een kleine ontregeling kan ernstige problemen veroorzaken

Een correcte uitlijning garandeert een optimale wegligging en een maximale levensduur van uw banden.De belangrijkste redenen om een correcte uitlijning te hebben:

  • U rijdt zuiniger
  • Uw banden gaan langer mee
  • Uw wagen rijdt makkelijker dankzij de lagere rolweerstand van de banden