Bovag reparatiegarantie

Klantvriendelijk

Altijd dichtbij!

Scherp geprijsd

Kwaliteit

Vervangend vervoer

Een omweg waard!

Distributieriem

Distributieriem

De distributieriem vervangen van uw auto? Bij JAMES Autoservice Nieuwenhuijsen bent u aan het juiste adres. Wij zijn de distributieriemspecialist van de regio Den Haag, u kunt ons vinden in Rijswijk.

De distributieriem is erg belangrijk en dient daarom periodiek gecontroleerd en vervangen te worden. Onze specialisten zullen uw distributieriem en de intervallen voor vervanging beoordelen en indien nodig u van het juiste advies voorzien. Een niet tijdig vervangen distributieriem kan breken of zijn tanden verliezen en gaat van tijd af. Heel vaak ontstaat er dan motorschade, de kleppen raken dan de zuigers.

Het vervangen van de distributieriem behoort tot het reguliere onderhoud van uw auto. De gemiddelde intervallen voor vervanging zijn tussen de 60.000km-180.000 km en tussen de 5 à 6 jaar gemiddeld. Wij beschikken over de gegevens van deze fabrieksvoorschriften.

Uiteraard worden in de regel ook de spanrollen en de looprollen of waterpomp te gelijker tijd vervangen. Deze onderdelen hebben net zo veel kilometers of rondjes gedraaid. Als de distributieriem een riem is die in de olie loopt (in-Oil) dan is het ook zaak dat de olie op tijd met het juiste type olie ververst wordt.

Ervaar onze service zelf en maak een afspraak!