Bovag reparatiegarantie

Klantvriendelijk

Altijd dichtbij!

Scherp geprijsd

Kwaliteit

Vervangend vervoer

Band snel repareren

Lekke band

Hebt u een lekke band?

Voor een bandreparatie, nieuwe autobanden en montage bent u bij JAMES Autoservice Nieuwenhuijsen in Rijswijk aan het juiste adres. 

Bel even als u een lekke band hebt, in de regel kunnen we u snel weer op weg helpen.

Informeer naar de mogelijkheden voor nieuwe banden en hou alvast uw bandenmaat bij de hand, deze maataanduiding vindt u aan zijkant van uw band. bijvoorbeeld: 195/55R16 98H of 205/55R16 96V

Zijn uw banden versleten of lek?  JAMES Autoservice Nieuwenhuijsen kan dat in de regel snel voor u oplossen. Zomerbanden, Winterbanden of All-season banden geen probleem!

Wij zijn binnen 10 minuten bereikbaar voor een ieder die in de regio Den Haag woont of werkt. Vanuit Delft, Nootdorp en Wateringen is dit waarschijnlijk nog iets sneller.

Is uw band lek gegaan door een spijker o.i.d. dan kunnen wij de auto band meestal repareren. Bel dan even op en wij proberen u dezelfde dag nog te helpen.

Winterband  

Winter banden voor uw auto verzekeren u van veel meer grip in winterse omstandigheden. Niet alleen op sneeuw en ijs, maar bij lagere temperaturen en op droge wegen geniet u van de voordelen. Daarom is het voor uw eigen en andermans veiligheid een goede zaak om deze zachtere bandensoort te monteren in winterse omstandigheden.

We adviseren vroegtijdig uw winter auto banden te bestellen en te monteren. Veelal vanaf Oktober heeft u al baat bij winter auto banden, onder de 7 graden is aanbevolen. Daarbij bent u dan gegarandeerd dat de winter auto banden leverbaar zijn.

Bandenfabrikanten produceren veelal in de zomer de gehele voorraad. Daardoor kan het zijn dat winter auto banden in december of januari al uitverkocht zijn.

Winterbanden verplicht?

In Oostenrijk, Duitsland en Frankrijk is het verplicht om met de juiste auto banden te rijden. Dat betekent winter auto banden in de winter. Het niet hebben van winter banden weegt bij een ongeluk zwaar mee in de schuldvraag. In Oostenrijk moeten de autobanden minimaal 4 mm profiel hebben.
In Zwitserland zijn winterbanden niet verplicht. Maar hinderlijk rijden door slechte autobanden is strafbaar en ook hier word bij een ongeluk de schuld vaak gelegd bij de chauffeur die zonder winter auto banden rijdt.

Profilering

De profieldiepte is van groot belang bij o.a. regen. Tussen de 2,5mm en 1,6mm zal u in ieder geval het advies krijgen om de band te vervangen. Onder de 1.6mm is het volgens de APK normering afkeur voor deze band.

Een winterband is al slecht vanaf 4 mm restprofiel of lager, het is dus zaak dit tijdig te controleren.